Imbunatatirea sanatatii si a vietii: abordari alternative si prietenoase

  Intr-o era a agitatiei, linistea si bunastarea se pierd treptat prin presiunea responsabilitatilor si prin efectele unor probleme de sanatate. Iti poti gasi cu greu motivatia de a merge mai departe, insa esti constrans de oameni si de imprejurari. Astfel, trebuie sa gasesti metodele potrivite pentru a-ti imbunatati calitatea vietii si pentru a te simti confortabil in propria piele.

  O metoda care te-ar putea ajuta sa eliberezi stresul cumulat si coplesitor este terapia prin muzica. Cursul de djembe este un exemplu de terapie distractiva, creativa si eficienta in dezvoltarea emotionala, sociala si fizica.

  Practic, tot ce trebuie sa faci este sa imveti sa canti la acest instrument. Apoi, vei incepe sa intelegi ritmul si sa simti cum te influenteaza la nivel emotional. In final, prin profunzimea muzicii, te vei putea deconecta de griji, de stres si vei uita, in acel moment, de toate problemele vietii cotidiene.

  Foloseste natura in scop de vindecare

  Natura ne asigura hrana, oxigen, lemn pentru foc, materiale pentru construirea unui camin, dar si resurse prin care ne putem vindeca. Puterea apei de vindecare este recunoscuta de medicina alternativa, iar hidrokinetoterapia se foloseste de aceasta putere pentru a vindeca trupuri si spirite.

  Apa folosita pentru efectuarea acestei proceduri are diverse proprietati fizice si chimice. Aceste proprietati au efect asupra corpului uman si, de aceea, este important ca pacientii sa mentioneze diverse alergii sau probleme ale pielii. Iata care sunt aceste proprietati:

  • Are miros, gust si culoare datorita unor substante si particule speciale
  • Are surplus de oxigen
  • Poate contine calciu, fier si magneziu
  • Poate contine sulf si clor
  • Nu poate contine nitriti, nitrati sau amoniac

  Bazinul in care se desfasoara sesiunile de terapie trebuie sa indeplineasca anumite conditii de igiena. In acest sens, apa este schimbata periodic si filtrata de impuritati, iar bazinul este dezinfectat. De asemenea, pentru mentinerea sigurantei pacientului, trebuie amplasate bare de prindere pe marginea bazinului, iar adancimea apei nu trebuie sa depaseasca 1,80 m.

   Cum sa devii mai increzator in fortele proprii?

  Cu totii ne putem confrunta, la un moment dat, cu situatii care ne fac sa ne indoim de abilitatile noastre. Increderea de sine poate avea de suferit in contextul unor greseli, a unor decizii neintelepte sau in contextul unor interactiuni indimidante.

  Daca iti doresti sa descoperi tainele comunicarii si ale interactiunii fara emotii si frici, poti cauta public speaking curs pentru o informare mai detaliata. Beneficiile acestui curs nu fac referire doar la comunicare eficienta in fata publicului si la eliberarea de emotii, ci fac referire si la:

  1. Recunostinta fata de propriile abilitati
  2. Schimbarea perspectivei asupra interactiunilor cu cei din jur
  3. Transmiterea unui mesaj puternic si persuasiv
  4. Empatie si conexiune profunda

  Acest curs poate fi dedicat si celor care doresc sa devina mentori si traineri in domeniul public speaking. Acest lucru se datoreaza multitudinii de informatii prezentate pe parcursul sesiunilor. Toate elementele si conceptele pot fi consolidate in mintea cursantilor cu ajutorul aplicatiilor practice desfasurate.

  Cultiva-ti spiritualitatea pentru echilibru interior

  Nevoia de a deveni mai buni, mai intelepti, mai increzatori provine din latura noastra spirituala. Aceasta ocupa un loc foarte important in vietile noastre si are nevoie de dezvoltare si imbunatatire continua.

  Totodata, sanatatea spirituala ne poate ajuta sa fim mai increzatori, mai intelepti si mai fericiti si ne poate ajuta sa legam conexiuni din dorinta de comunicare. Pentru a fi capabili sa imbunatatim aceste aspecte ale vietii, putem utiliza cateva tehnici utile si simplu de aplicat.

  Iata care sunt tehnicile pe care le poti utiliza in dezvoltarea spiritualitatii:

  TehniciDescriere
  CitesteImbogateste-ti cunostintele prin carti de spiritualitate
  MediteazaLimpezeste-ti mintea si mediteaza cateva minute in fiecare dimineata
  Fii recunoscator si iertatorAlege in fiecare zi cate un lucru pentru care esti recunoscator si iarta-i pe cei care ti-au gresit
  Asculta-ti intuitiaIa deciziile corecte in functie de ceea ce simti

  Cu aceste cateva practici, sinele tau interior se poate dezvolta intr-un mod foarte frumos si benefic. Este important sa ai o minte deschisa si sa imbratisezi schimbarile pentru a invata cum sa duci o viata fericita si linistita. In acest fel, vei putea crea legaturi si conexiuni mai profunde si de durata cu oamenii din jurul tau.

  Aplica ce ai invatat si transmite mai departe

  Toate lucrurile pe care le faci pentru a-ti imbunatati viata te pot invata cum sa devii o persoana mai buna si mai responsabila. Detii controlul absolut asupra modului in care vrei sa gandesti, sa simti si sa actionezi. Totul consta in luarea deciziilor in mod corect si intelept.

  Muzica si apa sunt solutii naturale de vindecare si de reabilitare a unei minti si a unui suflet ranit. Corpul iti poate multumi daca il ajuti sa se relaxeze intr-un bazin cu apa calda sau daca il incanti cu ritmul placut al muzicii.

  In final, invatat sa-ti cultivi spiritualitatea si sa imbunatatesti aspectele vietii care te reprezinta. Increderea de sine si curajul sunt foarte importante pentru o minte sanatoasa si un suflet implinit. Oamenii din jurul tau pot fi atrasi de energia pozitiva pe care o transmiti.