Ai nevoie de un cos de fum? Descopera ce modele ai la dispozitie!

  Interesul pentru incalzirea pe baza de lemne a sporit considerabil in Romania, in ultimele luni din cauza cresterii pretului la gaz.

  Daca si tu iti doresti sa faci o schimbare in propria locuinta, incepe prin a descoperi care sunt modelele din care poti alege, care sunt principalele elemente cos fum ceramic, dar si cum sa beneficiezi de un montaj de calitate, care sa iti asigure siguranta si confort termic pe termen lung!

  Care sunt principalele elemente cos fum ceramic?

  Pentru inceput, important este sa cunosti cateva detalii tehnice despre cosurile de fum. In acest sens, elementele sunt esentiale, iar cele mai importante sunt:

  •           colectorul de condens – se afla chiar la baza cosului de fum, acolo pe unde se evacueaza condensul;

  •           usa de vizitare ori de curatare – situata in partea inferioara a cosului, usa te ajuta sa faci inspectia tehnica, dar si sa cureti cosul ori de cate ori este nevoie;

  •           racordul de fum – are rolul de a face jonctiunea dintre focr si cos, la un unghi de 45 sau 90 de grade. Mai exact, este vorba despre locul prin care intra gazelle de ardere, dar si fumul in cos;

  •           cosul propriu zis – poate fi realizat din ceramica, din beton sau poate fi metalic;

  •           partea terminala – ramane la alegerea ta daca optezi pentru un cos acoperit sau nu.

  Ceramic, din beton sau metalic?

  Inainte de a te opri la un cos ceramic, unul din beton sau la un model metalic, recomandat este sa cunosti cateva elemente despre fiecare varianta:

  •           cosuri ceramice – sunt folosite inca de acum cateva sute de ani, iar de-a lungul timpului au dovedit o eficienta excelenta pentru toate tipurile de locuinte, indiferent cat de generoase sunt acesea. Dimensiunea acestor modele depinde intotdeauna de sursa de caldura de care dispui, la fel ca si inaltimea potrivita. Mai mult, este bine sa iei in calcul si design-ul deosebit al cosurilor ceramice, care te va ajuta sa ai parte de o locuinta deosebita din punct de vedere vizual

  •           cosuri din beton – moderne si extrem de eficiente, aceste cosuri iti pot asigura o evacuare excelenta a fumului, iar astfel beneficiezi de confortul termic pe care il meriti acasa. Faptul ca poti alege dintr-o varietate de culori iti ofera libertatea de a-ti creiona casa asa cum iti doresti;

  •           cosuri metalice – usoare si mult mai simplu de montat decat celelalte 2 tipuri de cosuri, cele metalice rezista foarte bine la temperaturi extreme, dar si la fenomene deosebite, asa cum sunt inghetul, dezghetul ori condensul.

  Montaj

  In ceea ce priveste partea de montaj, ideal este sa o lasi in seama unor specialisti, indiferent de tipul de cos pe care il alegi. De ce? Expertii dispun de suficienta experienta pentru a se ocupa de montaj in conditii optime, au toate ustensilele necesare si pot face masuratori excelente.

  Intretinere

  Pentru a te bucura de o evacuare eficienta si sigura a fumului pe termen lung, ai grija sa cureti cosul de cel putin 2 ori pe an. Neindepartata la timp, funinginea poate conduce la o evacuare dificila sau improprie a fumului, ceea ce va face ca noxele sa se intoarca in locuinta ta. Recomandat este sa cureti cosul la inceputul iernii, iar ulterior, inca o data primavara.

  Cosurifum.ro iti pune la dispozitie o varietate de produse din care poti alege la orice ora. De la cele mai eficiente cosuri de fum inox de aici, pana la modelele moderne si deosebite din punct de vedere tehnic, dar si vizual, toate sunt la doar cateva click-uri distanta!

  Date de contact:

  E-mail: [email protected]

  Telefon: +4 0763 687 665

  +4 0784 292 820

  +4 0721 280 587

  +4 031 816 92 86