Afla cum sa obtii confortul termic si aerul proaspat

  In toate spatiile si camerele din locuinta ta, poti asigura confortul familiei tale. De acest lucru se ocupa sistemele HVAC. Acestea sunt responabile cu incalzirea (heat), ventilarea (ventilation) si aerul conditionat (air conditioning). Sunt componentele esentiale pentru mentinerea unui mediu interior confortabil si crearea unui ambient placut.

  Prin intermediul acestor sisteme poti controla temperatura, calitatea aerului si umiditatea din interiorul incaperilor. Sistemele sunt variate, pot fi complexe si de cele mai multe ori sunt alcatuite din o multime de elemente. Fiecare componenta a acestor sisteme lucreaza pentru ca tu sa ai confortul dorit.

  Sistemele HVAC sunt alcatuite din mai multe componente si fiecare componenta are piesele ei. O piesa care foloseste acestor sisteme indiferent de componenta lor este tubulatura flexibila.  Aceasta este responsabila cu distribuirea uniforma a aerului in special in diverse zone ale incaperii sau cladirii, ea conecteaza echipamentele HVAC la sistemele de ventilare si evacuare.

  Totul despre cum functioneaza aceste sisteme

  Pentru a echilibra presiunea aerului ori pentru a controla temperatura si umiditatea in cladiri, este necesara o componenta spiro. Este deosebit de importanta pentru optimizarea performanetelor si eficientei sistemelor HVAC. Vorbim despre sisteme complexe, compuse dintr-o multitudine de componente care au rolul diferite dar esentiale. 

  Unitatile de aer conditionat si radiatoarele functioneaza cu conducte care trebuie conectate intre ele. Pentru acest scop, se recomanda fitinguri cupru pentru durabilitatea si rezistenta lor. Exista insa si alte variante :

  • Fitinguri din otel galvanizat
  • Fitinguri din otel inoxidabil
  • Fitinguri din plastic
  • Fitinguri din aluminiu

  Alegerea potrivita depinde de necesitatile casei tale si de preferinte. Dar daca inca nu stii ce sa alegi, ia in considerare urmatoarele aspecte. Cateva dintre acestea iti vor facilita alegerea iar rezultatul va fi cu siguranta cel asteptat :

  1. Materialul si tipul fitingului
  2. Costuri
  3. Durabilitate

  Iata care sunt componentele acestor sisteme

  Asa cum am specificat mai sus, sistemele au mai multe componente. Fiecare dintre acestea are un rol bine definit in crearea confortului in casa sau biroul tau. Iata care sunt acestea si la ce folosesc :

  Componenta sistemuluiLa ce foloseste
  Componenta de incalzireMentine temperatura ridicata
  Componenta de ventilatieAsigura circulatia optima a aerului
  Componenta de aer conditionatIdeala pentru temperaturile ridicate

  Componenta de incalzire este esentiala aproape pe tot parcursul anului si nu lipseste in nicio cladire. Este principalul element responsabil cu furnizarea caldurii necesare pentru incalzirea cladirilor, locuintelor, spatiilor comerciale sau industriale.  Desi este indispensabila, partea buna este ca poate fi adaptata in functie de preferintele si necesitatile fiecaruia.

  Vorbind despre componenta de aer conditionat, ne vin in minte zilele caniculare de vara. Cu ajutorul unitatilor de aer conditionat, componente ale sistemelor HVAC, te poti bucura de vacanta chiar si in cele mai toride perioade. Este responsabila cu racirea si cu uscarea aerului in interior dar poate fi folosita si pentru aerul cald.

  Cum influenteaza componenta de ventilatie sanatatea ta

  Componenta de ventilare in sistemele HVAC se refera la ansamblul de elemente care contribuie la circulatia aerului proaspat. Prin intermediul acestor sisteme se elimina aerul viciat din interiorul cladirii si se reimprospateaza atmosfera. Din acest motiv, sistemele de ventilatie sunt deosebit de importante.

  Aerul poluat afecteaza sanatatea pe termen lung, tocmai de accea un sistem calitativ si perfect functional este esential. Incaperile neaerisite pot avea impact si pe termen scurt, de cele mai multe ori aerul contaminat afecteaza chiar si concentrarea sau somnul de calitate. Ventilatia adecvata este cu atat mai importanta in ziua de astazi.

  Atunci cand lucram in spatii industriale sau in orasele mari, unde poluarea atinge cote maxime, sanatatea noastra poate fi pusa in pericol. In timp apar probleme respiratorii sau diverse afectiuni cardiace. Avand aceste exemple, ne dam seama de importanta unui sistem de ventilatie de buna calitate.

  De ce sa alegi sisteme HVAC de cea mai buna calitate

  Indiferent ca vorbim despre birouri sau chiar despre o locuinta, un mediu placut si confortabil este ceea ce ne dorim cu totii. Tot acest confort il poti avea atunci cand te bucuri de caldura necesara in anotimpul rece, de aerul rece in zilele caniculare si de ventilatia potrivita pe tot parcursul anului.

  Fie ca petreci majoritatea timpul acasa inconjurat de familie sau in spatiile unde iti desfasori activitatea de munca, observa cat de mult se imbunatateste ambientul. Inclusiv puterea de concentrare sau calitatea somnului pot fi imbunatatite atunci cand avem conditiile necesare. Sistemele HVAC se ocupa ca tu sa ai tot confortul dorit.

  Preocupa-te in permanenta, in special in aceste vremuri poluate, de sanatatea ta si a celor din jur. Sistemele potrivite iti pot face un mare favor atunci cand vine vorba despre confortul termic si calitatea optima a aerului. Alege componentele de calitate astfel incat sistemele HVAC din casa ta sa functioneze impecabil.